Vlada je u petak donijela odluku o donošenju Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za ovo godinu, za što je osiguran 131 milijun kuna.

Kako je istaknuo potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, Programom se provode mjere potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi – uzgoj mliječnih krava, uzgoj rasplodnih krmača, za duhan, maslinovo ulje te za očuvanje izvornih i zaštićenih vrsta i kultivara poljoprivrednog bilja.

Vlada je na sjednici u petak donijela i odluku o osnivanju Radne skupine za unapređenje poslovanja u Hrvatskoj, koja će prema najavama najviše raditi na uklanjanju administrativnih i regulatornih prepreka koje stoje na putu realizaciji poduzetničkih projekata.

Odgovarajući na novinarsko pitanje prije sjednice Vlade, Horvat je najavio da će se radna skupina uz ostalo baviti s četiri problema s kojima se Hrvatska suočava na ljestvicama konkurentnosti, a to su elekroničko pokretanje poslovanja, uknjižba vlasništva, rješavanje imovinsko-pravih odnosa i izdavanje građevinskih dozvola.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay