Udruga Franak je objavila kako je još jedna presuda otišla u njihovu korist. Doduše, prvostupanjska. Njihov status prenosimo u cijelosti:

“U SPLITU PRVOSTUPANJSKA PRESUDA ZA NIŠTETNOST CHF UGOVORA KOJI JE KONVERTIRAN!

Predbožićno raspoloženje dodatno nam je popravio splitski sudac Dragan Ramljak koji je u četvrtak 23.12.21. dosudio ništetnost KONVERTIRANOG CHF ugovora o kreditu uz isplatu preplaćenih anuiteta i pripadajućih zateznih kamata.

Tužitelja je zastupao poznati splitski odvjetnik Srđan Kalebota koji je upravo prvi odvjetnik koji se izborio za pravomoćnost ništetnosti dvaju CHF ugovora o kreditu, i čija će pravomoćna presuda biti temelj i za konačno revizijsko utvrđenje ništetnosti CHF ugovora na Vrhovnom sudu RH, o čemu smo nedavno izvijestili javnost.

Tužitelj je zatražio od PBZ-a samo 163.000 kuna preplaćenih anuiteta uz obračun zateznih kamata, dok će ostatak novca na koji ima pravo zatražiti novom tužbom po pravomoćnosti ove presude iz koje objavljujemo najvažnije izvatke.

Na temelju utvrđene ništetnosti ugovora tužitelj ima pravo na vraćanje svih uplata koje je uplatio banci i pripadajuće zatezne kamate. Banka će zacijelo pritom tražiti prebijanje tih iznosa iznosom kredita koji je isplatila tužitelju, no to će se sve utvrđivati vještačenjem u postupku koji će biti tek pokrenut po pravomoćnosti ove presude.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay