Otvorene su prijave za svjetsko natjecanje u izradi videoigara koje se održava i u Hrvatskoj.

Od 28. do 30. siječnja 2022. godine u sportskoj dvorani u Novskoj održava se svjetsko natjecanje u izradi videoigara – Global Game Jam. Zadatak je svakog tima u 48 sati napraviti videoigru na zadanu temu, a najbolje očekuju vrijedne nagrade koje su osigurali Jamnica plus d.o.o., A1 Hrvatska d.o.o., magazin VIDI te Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1. Tema videoigre je tajna, i natjecateljima će biti objavljena neposredno prije početka natjecateljskog dijela. 

Natjecanje prate i brojni sponzori. Glavnu nagradu, iznos od 10.000 kuna osigurala je Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom ProGame – pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima. Drugu nagradu, novčani iznos od 3.000 kuna osigurao je inkubator PISMO dok su iz A1 osigurali A1 paket – Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter. Treću nagradu, novčani iznos od 2.500 kuna osigurao je inkubator PISMO, a sponzori iz A1 Xiaomi Mi Electric Scooter. Medijski pokrovitelji natjecanja su časopis VIDI koji je za svakog člana nagrađenih timova osigurao pretplatu u trajanju od 6 mjeseci, te Reboot i PC Play. 

Natjecanje počinje 28.siječnja u  novljanskoj sportskoj dvorani. Upite vezane uz organizaciju, zainteresirani mogu slati na info@pismo-inkubator.eu, a prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr