POREČ, 26. svibnja 2017. (Hina) – Valamar Riviera u petak je u kamping ljetovalištu Lanterna u Poreču otvorila “Piazzu”, spoj restorana, barova i trgova koje nude birane proizvode lokalnih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

“Piazza je naš inovativan servisni koncept kojim podižemo kvalitetu kamping ponude i iskustva gostiju”, ističe predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin.

Time je kompanija htjela proširiti ponudu za goste i povećati kvalitetu, ali i omogućiti plasman lokalnih proizvoda u turizam jer time, dodaje Kukurin, gostima pružaju autentično lokalno iskustvo i doprinose razvoju lokalne zajednice.

Iz Valamara ističu i da su novootvoreni sadržaji na “Piazzi” dio višegodišnjeg ciklusa investicija u Camping Resort Lanterna, u koji ove godine ulažu 98 milijuna kuna, a u proteklom razdoblju ukupno više od 200 milijuna kuna, uz ostalo i u proširenje smještajnih kapaciteta, proširenje aquaparka, uređenje promenade, parkirališta i trga te uvođenje niz dodatnih ugostiteljskih i zabavnih sadržaja.

“Camping Resort Lanterna, sa četiri zvjezdice, jedan je od najvećih kampova u Hrvatskoj, a nakon ovih investicija potvrđuje svoje mjesto među vodećim kampovima u Europi”, ustvrdio je Kukurin.

Istra po mnogočemu prednjači, a posebno u turizmu gdje iz godine u godinu obara hrvatske rekorde, istaknuo je istarski župan Valter Flego, koji je zadovoljan što i ovaj projekt obogaćuje ponudu i pridonosi atraktivnosti i konkurentnosti destinacije.

“Velika je važnost Valamara za Poreč i Istru, kako zbog broja zaposlenika i veličine kompanije, tako i zbog njezine razvojne orijentacije. ‘Piazza’, kao prva takve vrste u Hrvatskoj, koja okuplja štandove lokalnih proizvođača i OPG-ova, gostima će približiti vrhunske istarske autohtone proizvode”, poručio je Flego, dodavši kako je upravo to spoj onoga za što se u Istri najviše zalaže – jače povezivanje turizma i poljoprivrede.

Kako se čulo na svečanosti, Valamar ovogodišnjim investicijama u Camping Resort Lanterna, kao i u Camping Zablaće te Camping Ježevac na otoku Krku, potvrđuje svoju usmjerenost na ulaganje u razvoj kampova više kategorije. Ukupan investicijski ciklus Valamar Rivijere u 2017. godini vrijedan je 873 milijuna kuna, a najveća ovogodišnja investicija – luksuzna ljetovališta Family Life Bellevue Resort i Girandella Resort u Rapcu, svečano će biti otvorena početkom lipnja, najavljuju iz te kompanije.

(Hina)