POREČ, 21. travnja 2017. (Hina) – Završena je izgradnja južnog dijela porečke obilaznice – u petak je otvorena i posljednja, 1,5 kilometara duga dionica, na kojoj su radovi bili vrijedni 19 milijuna kuna.  

Puštanjem u promet te posljednje dionice završena je i cijela obilaznica duga ukupno 7,5 kilometara, čime će se poboljšati protočnost i sigurnost prometa te su na duže vrijeme riješeni prometni problemi Poreča, istaknuto je na otvorenju dionice, čemu je bio nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Završetkom radova na zadnjoj dionici odnosno trećoj i četvrtoj fazi obilaznice povezane su otprije izgrađene dionice porečke obilaznice. Prometnica će, kako je istaknuto, rasteretiti postojeću prometnu infrastrukturu tranzitnog, poglavito teretnog prometa, te gradu Poreču osigurati uvjete za daljnju realizaciju razvojnih projekata.

Radove na obilaznici izvodila je zajednica ponuditelja u kojoj su pulska tvrtka Cesta te porečki Đusto.

Zadnja, 1,5 kilometra duga dionica izgrađena je u pet mjeseci.

Naručitelju radova, Hrvatskim cestama, kao i izvođačima i onima koji su sudjelovali u tom važnom projektu čestitao je i ministar Butković.

Izrazivši zadovoljstvo što je porečka obilaznica otvorena u cjelokupnoj svojoj dužini, Butković je istaknuo i kako je time riješen jedan od gorućih prometnih problema u Istri.

Opravdanost izgradnje ove zaobilaznice Porečani i njihovi gosti osjetit će tijekom sve bliže turističke sezone u kojoj na prometnicama u centru grada gužvi ne bi trebalo više biti, istaknuto je na otvorenju.  prometne gužve koje nastaju tijekom turističke sezone značajno smanjiti.

(Hina)