Po Gartneru, čak 45% organizacija diljem svijeta bit će pogođeno cyber napadom do 2025. U jeku napada na SolarWinds, koji je u obilježio 2021. godinu, raste potražnja za stručnjacima i rješenjima za zaštitu softverskog lanca opskrbe. Istaknuti igrač u tom području je ReversingLabs – njihov razvojni centar u Zagrebu gradi najnaprednija rješenja za suzbijanje zlonamjernog softvera (malwarea) i osiguranje softverskog lanca opskrbe

ReversingLabs iz Zagreba jedna je od globalno vodećih tvrtki na području cyber securityja, odnosno kibernetičke sigurnosti. Upravo su oni angažirani na sprečavanju najvećih hackerskih napada. Prepoznao ih je tako i SolarWinds, meta jednog od najvećih hackerskih napada u američkoj povijesti. Svakako se radi o tvrtki koja bi mogla postati još jedan hrvatskim jednorog.

Rješenja ReversingLabsa koriste Fortune 500 kompanije i vodeće svjetske društvene mreže, a njihov inovativan rad na zaštiti softvera svrstava ih među lidere u području kibernetičke sigurnosti. Imaju 200 velikih klijenata – od antivirusnih kompanija i proizvođača sigurnosnih rješenja, do korporacija, banaka i vladinih organizacija.

ReversingLabs već je 2017. realizirao prvu investicijsku rundu u iznosu od 25 milijuna dolara, predvođenu vodećom američkom bankom JPMorgan Chase i ForgePoint Capitalom. Krajem 2020. uvršten je na popis Top 10 hrvatskih startupa koje treba pratiti u 2021. godini, po izboru Fil Rouge Capitala, South Central Venturesa, Hanza Medije i Zicera.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay