Početkom kolovoza PayPal objavio je, i odmah sa svojim kripto partnerom Paxos Trust, lansirao vlastiti stablecoin, vezan uz američki dolar (PYUSD). Prema priopćenju za javnost, PayPalovi korisnici, koji kupe PYUSD moći će: njime plaćati unutar PayPal sustava i odgovarajućim vanjskim korisnicima; plaćati izravno između sebe; kupovati udjele u fondovima (konverzijom u dolar); kupovati ili prodavati bilo koju od kriptovaluta koje se mogu kupovati i prodavati u PayPal sustavu…

Sve te mogućnosti, naravno, očekivale su se od jednog stablecoina. Ali tako se pišu PR priopćenja. Neki komentatori objavu lansiranja PayPal USD stablecoina nazvali su “monumentalnim” događajem. Među njima posebno se ističe John Rizzo, kojeg je Coindesk, uz kolumnu koju je pisao, predstavio kao starijeg glasnogovornika (dakle, jednog od glasnogovornika u PR službi) američkog Ministarstva financija (Treasury), a i on se sâm u kvalifikaciji PayPal stablecoina poziva na iskustvo svojedobno stečeno u Ministarstvu.

Ipak, je li riječ o zaista velikom događaju, prerano je reći: već u prvom mjesecu lansiranja pojavile su se diskusije koje “otkrivaju pozadinu” ideje (PayPal navodno želi zaraditi!), američka bankarska asocijacija ustala je na stražnje noge (o čemu će još biti riječi), a posao se pokušava potkopati i pričama o slaboj prodaji, odnosno o tome da posao ide “ispod očekivanja”.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay