VINKOVCI, 14. ožujka 2017. (Hina) – Pčelarski dani u sklopu kojih će se održati Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda i stručno-edukativni skup uz sudjelovanje pedesetak izlagača i predavača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske, održat će se za vikend u Vinkovcima, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

“Na sajmu je nešto manje izlagača nego prošlih godina, ali posjetitelji će ponovno moći vidjeti sve bitno što u proizvodnji meda – od samoga meda i proizvoda od meda do opreme za pčelinjake”, kazao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stipo Rimac.

Kakvoća hrvatskog meda je neupitna, a med je jedan od rijetkih domaćih poljoprivrednih proizvoda kojega imamo dovoljno za domaću potrošnju, rekao je predsjednik vinkovačke Pčelarske udruge Nektar i član Upravnog odbora Pčelarskog saveza Hrvatske Stanko Čuljak.

On ističe da je u Hrvatskoj unazad nekoliko godina broj pčelara utrostručen.

Žele li jesti kvalitetan domaći med, građani ga trebaju kupovati kod lokalnog pčelara, jer će tako biti sigurni da jedu kvalitetan i domaći proizvod, preporuča Čuljak.

(Hina)