ZAGREB, 31. svibnja 2017. (Hina) – Pored zagrebačke robe kuće Ikea počela je gradnja najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj “Designer Outlet Croatia” u koji tvrtke Ikea Centres i švicarski Mutschler Outlet Holding investiraju više od 170 milijuna kuna, a otvorenje se planira za proljeće iduće godine.

O tome su u srijedu izvijestili investitori, objavivši da će Designer Outlet Croatia graditi Strabag iz Zagreba koji je posao dobio na međunarodnom natječaju.

Designer Outlet Croatia bit će građen u dvije faze, a očekuje se da će prva biti završena na proljeće 2018. godine kada će outlet imati više od 15 tisuća četvornih metara s 90 lokala prosječne površine 170 četvornih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana.

Tvrtka Ikea Centres, središnja globalna trgovačka kompanija Ikea Grupe, sa švicarskim Mutschler Outlet Holdingom AG već je surađivala u realizaciji sličnog projekta Designer Outlet Algarve u Portugalu, čije se otvorenje očekuje ove jeseni.

Outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta, koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe uključujući Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj te Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge.

(Hina)