Liderov 8. Susret guvernera i banaka regije održava se u Rovinju, a okuplja guvernere i predstavnike banaka i financijskog sektora. Cilj skupa je unaprijediti suradnju financijskih institucija regije i razmijeniti iskustava u suzbijanju i ublažavanju posljedica financijskih kriza i ukupnog gospodarstva.

Predsjednik Hrvatske udruge banaka, koja je programski partner konferencije već četvrtu godinu zaredom, Zdenko Adrović, rekao je da su do srpnja plasmani banaka iznosili 234 milijarde kuna, što je 3,8 posto više nego u isto mjesecu lani te kako su sada garancijske sheme posebno važan faktor u oporavku gospodarstva od pandemije koronavirusa. Banke su promptno reagirale i omogućile moratorije u vrjednosti 38 milijardi kuna, no sada je pitanje kako najbolje iskoristiti likvidnost za oporavak i izlazak iz krize. 

Teme susreta usmjerene su na monetarne politike i financijsku stabilnost u doba COVID-19 te odgovor financijskog sektora na koronakrizu. Sudjelovanje na Skupu guvernera i vodećih kompanija financijskog sektora je prilika za razmjenu iskustava o efikasnosti pojedinih mjera i politika zaštite od negativnih utjecaja.

Susret je namijenjen guvernerima središnjih banaka, ekspertima središnjih banaka, predsjednicima i članovima uprava poslovnih banaka regije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay