Turizam posebnih interesa u Hrvatskoj je, kao i u svijetu, rastući trend, no u ukupnim turističkim rezultatima ima još relativno mali udjel, koji bi se mogao povećati već iduće godine, poručuju organizatori 1. međunarodne konferencije o turizmu posebnih interesa SPLITB2B od 18. do 21. listopada.

Turizam posebnih interesa podrazumijeva specijalno oblikovane programe i ponudu za određene skupine turista, a riječ je najčešće o proizvodima visoke dodane vrijednosti koji su i glavni motivi putovanja i dolazaka turista u neku destinaciju, ali i odlična prilika za produljiti sezonu te donijeti veće prihode.

“Kako se zadnjih godina u Dalmaciji i šire dosta radi na destinacijskom menadžmentu, koji objedinjuje aktivnosti i sredstva privatnog i javnog sektora, stvoreni su već brojni takvi proizvodi te smatramo da ih je uz pojačanu promociju najbolje izravno ponuditi ciljanoj publici putem specijalista iz svijeta na međunarodnoj konferenciji i radionici s domaćim poslovnim partnerima”, objasnio je razloge održavanja te konferencije Jurica Glavina, predsjednik Udruge destinacijskih menadžment kompanija Dalmacije (UDMKD).

Ta je udruga i organizator konferencije “Special Interest Tourism Workshop – SPLITB2B”, koju kao jedinstvenu poslovno-turističku burzu u splitskom hotelu Cornaro priređuje u suradnji sa županijskim i gradskim turističkim zajednicama, komorama te Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ).

Na konferenciju u Split stiže 60-ak predstavnika hrvatskih i regionalnih turističkih djelatnika te 30-ak inozemnih predstavnika touroperatora i turističkih agencija iz Australije, Novog Zelanda, Kanade, SAD, Velike Britanije, Skandinavije, zemalja Beneluxa i Francuske, koji će u tri dana i na oko 150 sastanaka razgovarati i dogovarati konkretne poslove za više dolazaka turista veće platežne moći u Hrvatsku u pred i posezoni zbog hrane i vina, što je i glavna tema prve konferencije.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr