ZAGREB, 17. ožujka 2017. (Hina) – Podravka je strateški partner Agrokora, najbitnije je da Agrokor sačuva stabilnost, a očuvanje tržišnih pozicija Konzuma i Mercatora strateški je bitno ne samo za Podravku nego i cijelu prehrambenu i prerađivačku industriju u Hrvatskoj, izvijestili su u petak iz Podravke.

Zagrebačka burza od Podravke je zatražila odgovor vezan uz navode iz članka objavljenog na web stranici tportal.hr pod naslovom “Šef Podravke se nudi: Želimo spasiti Agrokor!” u kojem se navodi kako je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar naglasio kako je Podravka spremna spašavati Agrokor.

U odgovoru Zagrebačkoj burzi iz Podravke napominju kako je, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, Pucar izjavio kako je Podravka strateški partner Agrokora i to u cijeloj regiji kroz Konzum i Mercator, te daje apsolutnu podršku Konzumu i Mercatoru, jer su poslovne strategije Konzuma i Mercatora komplementarne sa strategijom Podravke u smislu širine asortimana.

“Podravki je interes da Konzum i Mercator sačuvaju tržišne pozicije, jer će tako i Podravkini brandovi sačuvati tržišne pozicije ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji”, rekao je Pucar.

Na upit voditelja da li je Podravka zainteresirana za kupnju ako dođe do prodaje nekih dijelova Agrokora, Pucar je ponovio da je rekao da “u ovom trenu misli da je najbitnije da Agrokor sačuva stabilnost, da Konzum i Mercator budu partneri Podravke koji će kontinuirano ispunjavati obaveze ne samo prema Podravki nego i prema svim dobavljačima i da je u ovom trenu sačuvanje tržišnih pozicija Konzuma i Mercatora strateški bitno ne samo za Podravku nego i za cijelu prehrambenu i prerađivačku industriju u Hrvatskoj”.

Iz Podravke ističu kako je naslov pod kojim je članak objavljen, kao i tekst u članku po kojem je “predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar naglasio kako je Podravka spremna spašavati Agrokor” ne odgovara rečenom i ne odražava pravi smisao odgovora Pucara na pitanja voditelja.

(Hina)