Ministarstvo turizma i sporta otvorilo je e-savjetovanje o javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava “Jačanje konkurentnosti poduzetnika te poticanje zelene i digitalne tranzicije sektora turizma”, vrijedan 1,25 milijardi kuna, priopćeno je u subotu.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kazala je da je cilj poziva što više sredstava usmjeriti poduzetnicima, pa je 60 posto ukupnog iznosa predviđenog za turizam u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), odnosno 1,25 milijarde kuna, namijenjeno izravno ulaganjima u privatni sektor.

“Od toga, 1,02 milijarde kuna namijenjeno je investicijskim projektima visoke dodane vrijednosti poput objekata za smještaj i pratećih sadržaja kao što su tematski i zabavni parkovi te drugi inovativni sadržaji u turizmu, koji će Hrvatsku uistinu transformirati u cjelogodišnju turističku destinaciju”, kazala je Brnjac.

Objasnila je kako će se na javni poziv moći prijaviti svi zainteresirani poduzetnici pod jednakim uvjetima, ali i da će kriterij odabira projekata biti njihova kvaliteta i spremnost za realizaciju, budući da je rok za korištenje sredstava do kraja 2025. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay