TOKIO, 31. siječnja 2017. (Hina) – Japanski div u segmentu video i računalnih igrica Nintendo povećao je tromjesečnu dobit zahvaljujući djelimice i uspjehu igrica za mobilne telefone, prenose u utorak britanski mediji.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s prosincem japanska je kompanija zabilježila dobit od 64,7 milijardi jena (569 milijuna dolara). Analitičari su procjenjivali da će iznositi oko 20 milijardi jena, napominje BBC.

Snažan rezultat u prodaji zabilježili su u segmentu igrica za mobitele Pokemon Go i Super Mario Run, te igara Pokemon za konzole 3DS.

Početkom ožujka planiraju javnosti predstaviti i novu konzolu Switch, koja nastoji osigurati uvjete za igranje na televizorima i osobnim računalima i na mobilnim uređajima. Neki analitičari smatraju da je to možda njihov posljednji pokušaj da na tržište plasiraju kućnu konzolu, nakon neuspjeha Wii U-a koji su brzo pretekli Sonyjev PS4 i Microsoftov Xbox One.

Poput mnogih japanskih izvoznika, i Nintendo je imao koristi od jačanja dolara, zbog kojeg je njegova dobit pri povratku u Japan rasla.

Tvrtka izvan Japana ostvaruje oko 75 posto prihoda.

(Hina)