Prvih 500 ekskluzivnih primjeraka prve hrvatske kriptomarke koji su unaprijed aktivirani na blockchain mreži rasprodano je za samo 16 sati od izdavanja.

Hrvatska pošta, koja već nudi usluge prodaje kriptomarki i otkupa kriptovaluta, planira još više širiti poslovanje u tom segmentu. Za početak, plan joj je pokrenuti posebnu internetsku stranicu zvanu Crypto centar, na kojoj bi objedinila sve svoje usluge povezane s kriptovalutama. Sama stranica već je aktivna, ali bi, kako tvrde u Pošti, trebala izgledati potpuno drukčije.

Trenutačno se na stranici Crypto centra nalazi tečajna lista za pet kriptovaluta koje Pošta otkupljuje. To su: bitcoin, ether, proton, stellar i eos. Usto, nalazi se i popis svih poštanskih ureda koji otkupljuju kriptovalute, kao i prikaz njihovih lokacija na Google Mapsu. Međutim, pravo je iznenađenje dio na kojem se nalazi kalkulator za preračunavanje kriptovaluta u kune. Taj kalkulator, naime, navodi i obrnutu opciju, prodaje kriptovaluta. Ona nije aktivna i uz nju je navedeno da će na raspolaganju biti uskoro.

Drugi dio novog Crypto centra Hrvatske pošte bit će kriptomarke, odnosno prvi oblik NFT-a u Hrvatskoj. 

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay