Potrošnja na računarske i skladišne infrastrukturne proizvode za implementaciju u oblaku, uključujući namjenska i zajednička IT okruženja, povećala se za 7,9 posto u odnosu na godinu u drugom tromjesečju 2023. (2Q23) na 24,6 milijardi dolara, navodi IDC. Potrošnja na infrastrukturu u oblaku i dalje nadmašuje segment koji nije obložen, a potonji se smanjio 8,3 posto u 2Q23 na 14,4 milijarde dolara.

Segment infrastrukture u oblaku doživio je pad od 23,2 posto potražnje jedinice s povećanjem prosječnih prodajnih cijena (ASPS), uglavnom povezanih s višim isporukama GPU poslužitelja na hiperscalere.

“Potrošnja u infrastrukturi u oblaku prebacuje se prema snažnim konfiguracijama usmjerenim prema složenijim radnim opterećenjima i novim AI inicijativama”, rekao je Juan Pablo Seminara, direktor istraživanja s IDC -ovim Worldwide Enterprise Infrastructure Trackerom.

“Unatoč velikom padu potražnje sistemske jedinice za prvom polovicom godine, izgledi potrošnje za 2023. i dalje su pozitivni s rastom usredotočenim na očekivanje da će viši ASP -ovi ostati do kraja godine.”

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay