Uprava Brodotrogira u petak je istaknula da odluka glavne skupštine te kompanije o pozajmici od 248 milijuna kuna Kermas Internationalu nije izvlačenje novca iz Brodotrogira, nego se radi o prijenosu poslovnih udjela Brodotrogira u Trogir Maritimeu, na Kermas International.

“Nije riječ o prebacivanju 248 milijuna kuna, već se radi o prijenosu poslovnih udjela koje Brodotrogir d.d. ima u društvu Trogir Maritime d.o.o. na društvo Kermas International Ltd., na temelju pozajmica koje je isti u prethodnom periodu dao Brodotrogiru d.d.”, navodi se u priopćenju Uprave Brodotrogira dostavljenom Hini.

Dodaje se kako knjigovodstvena vrijednost tih poslovnih udjela odgovara svoti od 248 milijuna kuna, pored kojih Kermas International preuzima i obveze po kreditima za brodove koji se nalaze u Trogir Maritimeu d.o.o., a sveukupna cijena po kojoj se indirektno preuzimaju brodovi je za 11,6 milijuna dolara veća od tržišne vrijednosti. Pored toga, kako se navodi, umanjenjem pozajmice za navedeni iznos od 248 milijuna kuna Brodotrogir d.d. neće imati obvezu po kamatama u visini od oko 10 milijuna kuna godišnje.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.seebiz.eu

Foto: Shutterstock