ZAGREB, 17. siječnja 2017. (Hina) – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike Hrvatske gospodarske komore (HGK) koji su joj predstavili Strategiju poslovanja HGK-a od 2017.do 2020. godine i strateške ciljeve, izvijestio je u utorak Ured predsjednice Republike.

“Strategija je usmjerena na digitalizaciju, razvoj gospodarske mreže informacija i internacionalizaciju poslovanja u potpunosti prilagođenog potrebama suvremenoga gospodarstvenika”, kazao je predsjednik HGK-a Luka Burilović. Najavio je uvođenje dualnog sustava obrazovanja koje je, kao rješenje problema neusklađenosti sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada, iznjedrio zajednički projekt “Zaposlimo Hrvatsku”, kaže se u priopćenju.

Razgovaralo se i o unaprjeđenju suradnje Ureda predsjednice Republike i HGK-a u jačanju međunarodnih gospodarskih inicijativa i suradnje te olakšanju plasmana hrvatskih roba i usluga na strana tržišta. Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će i dalje aktivno sudjelovati u gospodarskim delegacijama pri proboju na strateška međunarodna tržišta.

Zahvalila je predstavnicima HGK-a na konstruktivnoj i produktivnoj suradnji u protekle dvije godine, kao i na prezentaciji Strategije i vizije razvoja u idućih pet godina.

“Izloženi ciljevi i konkretni projekti s ciljem postizanja značajno učinkovitijeg sustava podrške gospodarstvu i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj zaslužuju našu podršku. Naglasak se ispravno stavlja na teme obrazovanja, operativnog modela internacionalizacije našeg gospodarstva, olakšavanja poslovanja i promicanja poduzetništva kao pozitivne vrijednosti u gospodarskom razvoju”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

“Kako u velikoj mjeri dijelimo razmišljanja i poglede, sa zadovoljstvom se veselim našoj daljnjoj uzajamnoj podršci i konkretnoj suradnji”, zaključila je predsjednica, prenosi se u priopćenju.

(Hina)