U Splitu predstavljen projekt rekonstrukcije hotela Marjan, a projekt su predstavili Tomislav Popović, predsjednik uprave Maistre, Silvije Novak i Zorislav Petrić iz arhitektonskog Studija 3LHD te Armando Vičić, predsjednik uprave Adrisove tvrtke Abilia.

Tomislav Popović istaknuo je da Adris do 2025. godine u turistički dio poslovanja planira uložiti dodatnih 480 milijuna eura.

“Time će Maistra postati najveća nacionalna turistička tvrtka u luksuznom segmentu pozicionirana u rastućim i međunarodnim prepoznatljivim odredištima – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a rekonstrukcijom hotela Marjan i u Splitu. Uz obnovu zagrebačkih hotela Panorame i Westina, ulaganje u obnovu hotela Marjan, vrijedno više od 100 milijuna eura, bit će jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u hrvatski turizam”, kazao je Popović.

Hotel Marjan imat će 5 zvjezdica, 285 smještajnih jedinica, a rasprostirat će se na ukupno 15 etaža od podruma do vertikale tornja, gdje će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. Javni prostori se nižu od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine. Sadržaji koji služe aktivaciji hotela su dva atrija u prizemlju od kojih je veći s bogato zasađenim mediteranskim biljnim vrstama i služit će kao dnevni boravak na koji su orijentirana dva restorana iz prizemlja s ukupno 650 sjedećih mjesta te hotelski lobby.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: poslovni.hr