Prošla godina bila je prilično katastrofalna za tržište kriptovaluta te će biti zanimljivo pratiti hoće li se ove godine pad nastaviti ili će situacija ipak biti pozitivnija.

Početkom ove godine u švicarskom St. Moritzu održana je konferencija o kriptovalutama, kojoj su prisustvovale brojne poznate osobe i analitičari iz ove industrije. Jedna od glavnih tema razgovora među sudionicima bila je i predviđanje kretanja vrijednosti bitcoina i drugih kriptovaluta tijekom sljedeće dvije-tri godine, a razmišljanja analitičara kreću se od opreza do priličnog optimizma.

Kako su objasnili stručnjaci za kriptovalute s kojima su razgovarali novinari CNBC-ja, nakon katastrofalne prošle godine, u kojoj je na tržištu izbrisana vrijednost od 1,4 bilijuna dolara, 2023. bi trebala biti godina opreza u kojoj će bitcoin biti osjetljiv na makroekonomsku situaciju poput rasta kamata te će i dalje biti volatilan. No zato su njihova očekivanja za 2024. godinu iznimno velika.

Već početak ove godine nudi određeni optimizam te je nakon rasta posljednjih nekoliko dana vrijednost bitcoina ponovno premašila 21 tisuću dolara, no to je i dalje puno manje u odnosu na vrhunac iz studenog 2021., kada je dosegla gotovo 70 tisuća dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay