RIJEKA, 28. prosinca 2016. (Hina) – Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran ostvarila je u prvih deset mjeseci ove godine 75,2 milijuna kuna poslovnih prihoda što je 19 posto više nego u istom razdoblju lani te dobit prije oporezivanja veću od 11 milijuna kuna, što je 33 posto više.

Prihodi od prodaje redovne djelatnosti iznosili su 67,4 milijuna kuna ili 8 posto više, što je više i od ukupnih prihoda od redovne djelatnosti u cijeloj prošloj godini.

Noćenja je u  prvih deset mjeseci bilo 3 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Iz Jadrana naglašavaju da su u prihode uvršteni i izvanredni prihodi od 7,8 milijuna kuna od prodaje manje zgrade koja više godina nije bila u upotrebi. Taj novac je namjenski utrošen za dio isplate od 30,5 milijuna kuna naslijeđenih dugovanja iz stečaja, prema bivšim i sadašnjim radnicima, koje je Jadran u cijelosti isplatio u 2016., dvije i pol godine prije roka određenog stečajnim planom.

U Jadranu očekuju dobre rezultate i u prosincu, jer se doček Nove godine organizira u četiri hotela – Kaštel, Omorika i Katarina te, budući da su u hotelu Esplanade u tijeku radovi vrijedni više od 35 milijuna kuna, u hotelu International.

Predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar ocjenjuje da se politika intenzivnog investiranja pokazala ispravnom i da tržište odlično reagira na povećanje kategorija hotela. Svake godine objekti rade sve dulje i ranije se otvaraju, ističe on i dodaje kako vjeruje da već sljedeće godine neće trebati posebno naglašavati kako su Jadranovi hoteli otvoreni za Novu godinu, jer bi dio hotela trebao započeti s cjelogodišnjim radom.

(Hina)