Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) Tomislav Vuić u utorak je kazao da je dobar bančin rezultat za treće tromjesečje gotovo anulirao polugodišnji gubitak nastao zbog rezervacija radi izloženosti Agrokoru te kako proces dokapitalizacije ide po planu, izrazivši nadu da će biti dovršen do kraja godine

“Proces dokapitalizacije je u tijeku, ide u skladu s planom i nadamo se da ćemo ga dovršiti do kraja godine”, kazao je Vuić na predstavljanju rezultata poslovanja HPB-a za prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Rekao je kako pritom prvenstveno računaju na postojeće privatne investitore, uključujući i mirovinske fondove. Dobrodošli su i svi novi ulagači, istaknuo je, dodavši da je u razgovorima s njima isticano da je bitno da država ostane većinski vlasnik.

Što se tiče dubinskog pregleda Jadranske banke radi potencijalnog preuzimanja, Vuić je rekao kako se odvija se u skladu s planom i vjeruje da će imati odluku o tome do kraja godine.

HPB je, naime, sredinom rujna potpisao ugovor o povjerljivosti jer namjerava provesti dubinsko snimanje radi potencijalnog stjecanja šibenske Jadranske banke, koja se nalazi u postpuku sanacije, jer više nije mogla udovoljavati regulatornim zahtjevima u pogledu kapitalne adekvatnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com