Mnogi su primijetili da su plaće u gaming industriji znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru

Programeri videoigara na Twitteru su pod hashtagom #GameDevPaidMe podijelili podatke o tome koliko zarađuju, piše Russia Today.

Kao što se i očekivalo, najveće plaće isplaćuju se u zemljama poput SAD-a i Kanade, gdje pozicije na početnoj razini nude 20 do 40 tisuća dolara godišnje, a radnici srednje razine mogu očekivati od 80 do 120 tisuća dolara godišnje. No, druge zemlje mogu ponuditi znatno manju plaću za iste pozicije, a zaposlenici srednje razine u zemljama poput Meksika dobivaju samo oko 30 tisuća dolara godišnje.

Iskusniji programeri zarađuju najviše, između 100 tisuća i 140 tisuća dolara godišnje. Neki od njih zarađuju više od 200.000 dolara godišnje.

Mnogi su primijetili da su plaće u gaming industriji, posebno za programerske pozicije, znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru. Programer koji radi za Demonware, uslugu za Call of Duty, istaknuo je da je mogao zarađivati “daleko više” da nije bilo njegove ljubavi prema videoigrama.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay