Veliki proizvođači robe široke potrošnje Unilever, Procter&Gamble i Nestle, u nastojanju da privuku potrošače koji žele da im se hrana i kućanske potrepštine automatski dostavljaju na kućni prag, pokreću nove internetske pretplatničke usluge koje im obećavaju stabilne prihode i niže troškove isporuke.

Najveća svjetska kompanija za pakirane prehrambene proizvode Nestle, čija Nespresso kava već ima značajno pretplatničko poslovanje, nedavno je pokrenula program pretplate za nutritivna pića u Japanu i proširila ReadyRefresh, internetsku uslugu za dostavu vode u boci u SAD-u.

Amazon od 2006. godine korisnicima svog programa ‘Pretplati se i uštedi’ nudi 15 posto popusta kod prijave obnavljajuće isporuke kućanskih potrepština. U međuvremenu, taj posao u Amazonu dosegnuo je vrijednosti koje se mjere u milijardama dolara.

Pretplate predstavljaju oko 10 posto ukupne internetske prodaje u SAD-u i više od jedan posto ukupne maloprodaje, iznio je izvršni direktor konzultantske tvrtke za potrošače Strategic Resources Group Burt Flickinger.

Cijeli članak možete pročitati na: jatrgovac.com

Foto: Pixabay