POREČ, 22. veljače 2017. (Hina) – Na 32. međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel otvorenom u srijedu u porečkoj dvorani Žatika, predstavlja se 180 izlagača koji zastupaju više od 450 svjetskih brendova. 

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana.

Izlagači iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Španjolske, Belgije i Mađarske prikazuju najnovije proizvode iz područja hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparate za pripremu toplih napitaka, rashladne uređaje, prehranu, slastice, vitrine za sladoled i kolače, papirnatu galanteriju i dekoraterske programe itd.

Zainteresirani imaju priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati poslovanje, rekla je na otvaranju Ivana Štiković iz tvrtke organizatora sajma Studio 053.

Iduća četiri dana sajma na programu su brojne radionice, prezentacije, degustacije i predavanja.

Otvarajući sajam, istarski župan Valter Flego kazao je da će ove godine u Istru, “najturističkiju” regiju u Hrvatskoj, biti investirano više od milijardu i pol kuna.

On se nada da će ovogodišnja turistička sezona biti bolja od rekordne prošlogodišnje.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić ustvrdio je kako je turizam branša koja ima snažnu globalnu konkurenciju i stoga stalno treba pratiti nove trendove.

(Hina)