– Dva desetljeća ulažemo u isključivo nove autobuse, htjeli smo napraviti taj iskorak, što za nas nije bila mala stvar. Novi autobus košta 300.000 eura, za nas je to značilo da ih moramo kupovati na leasing. Sve je besprijekorno funkcioniralo do prošlog mjeseca, kada smo s obzirom na globalne okolnosti prisilno parkirani i ne možemo zarađivati. Leasing kuće predložile su nam tromjesečni moratorij na otplatu leasinga, za koje su očekivali da ih potpišemo u kratkom roku. U tom moratoriju nama se nudi zamrzavanje glavnice na tri mjeseca, uz obvezu plaćanja kamata, a nakon toga normalni nastavak otplate glavnica plus kamate. Leasing kuće u ovom trenutku nemaju dovoljno razumijevanja, kao da se sve to skupa njih ne tiče, kao da to nije i njihov problem – objašnjava Martin, čija bi sama kamata, za vrijeme moratorija, iznosila 23 tisuće kuna mjesečno.

– Dok mi nemamo nikakav prihod, njima bismo trebali plaćati kamatu, a nakon tri mjeseca, premda nećemo raditi, nastavljamo otplaćivati istu glavnicu i njezinu pripadajuću kamatu. Manji dio kolega potpisao je aneks od straha, no veći nije htio na to pristati i već je dobio nove uplatnice s punim iznosom. Budući da nemamo novca na računu, ubrzo nam slijedi opomena, pa aktiviranje zadužnice na privatnu imovinu jamca jer vozila, ako nam ih i oduzmu, na tržištu, u ovakvim uvjetima, manje vrijede. Uz to, imamo i nenaplaćena potraživanja, za usluge prijevoza iz siječnja i veljače. Sva su plaćanja odmah stala u našem krhkom gospodarstvu, tko zna kada i hoćemo li se uspjeti naplatiti. S druge strane, ostali su nam troškovi goriva, autoceste, radnika.

Riječ je o domino-efektu – jasno je kako su se prijevoznici našli u popriličnom problemu.
Poštuju, tvrde, sve preporuke struke, ali su zabrinuti kako će poznata uzrečica “ostani doma” za njih ubrzo značiti “ostani doma i ostat ćeš bez doma”.

Dovedeni pred zid

– Zadovoljni smo radom Vlade i resornih ministarstava. Država nam je pomogla, resorni ministar Oleg Butković i njegov pomoćnik Mario Madunić zaista imaju sluha za nas i zaslužuju same pohvale, no sve će te mjere pasti u vodu ako na snazi ostanu ovakve mjere leasing kuća. Dovedeni smo pred zid, godinama nas se poticalo na vrhunsku uslugu, a sada smo baš zbog toga u velikom problemu – tvrdi Tomislav Kovač iz Kaštela, koji posluje već šest godina. Njegova tvrtka ima dva MAN autobusa, 2016. i 2017. godište, te minibus, a kamata u vrijeme moratorija iznosila bi u njegovu slučaju tisuću eura mjesečno. Uvjeren je, leasing kuće ne preuzimaju nikakav rizik, nego zarađuju na nevolji.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay