Otpremnina je najčešće novčana pomoć koju poslodavac isplaćuje radniku kada mu otkazuje ugovor o radu. Može biti i novčana nagrada za vjernost poslodavcu koja se isplaćuje prilikom odlaska u mirovinu. Provjerili smo tko i pod kojim uvjetima ima pravo na otpremninu te kako se ona izračunava i oporezuje

Prema Zakonu o radu, pravo na otpremninu imate ako dobijete osobno ili poslovno uvjetovani otkaz, uz uvjete da ste radili kod tog poslodavca neprekidno dvije godine i niste sami skrivili otkaz.

Kako se određuje visina otpremnine?

Iznos zakonom propisane otpremnine ovisi o dužini prethodnog neprekidnog radnog odnosa i iznosu bruto plaće. Minimalna zakonska otpremnina iznosi trećinu prosječne mjesečne bruto plaće za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca.

Ukupan iznos zakonske otpremnine ograničen je na najviše šest prosječnih mjesečnih plaća ostvarenih unazad tri mjeseca od prestanka ugovora o radu.

Kako se oporezuje otpremnina?

Pravilnikom o porezu na dohodak utvrđeno je da oporezivanju ne podliježe otpremnina do visine od 862,71 eura (6500 kuna) za svaku navršenu godinu rada kod istog poslodavca. Svi više isplaćeni iznosi tretiraju se kao plaća i podliježu obvezi plaćanja doprinosa, poreza i prireza.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Image by 14995841 from Pixabay