Trend rastuće turističke potražnja za Hrvatskom i drugim zemljama srednje Europe izuzetna je prilika za razvoj i ostvarenje dodatne vrijednosti u regionalnoj turističkoj industriji, pa i putem suradnji s kupcima iz svijeta, koji će u svibnju 2019. doći na prvi turistički poslovni sajam u srednjoj Europi CETS Zagreb, poručuje organizatorica sajma Lu Buchanan.

Sajam Central European Tourism Summit Zagreb-CETS Zagreb, kao prva veća turistička burza B2B u srednjoj Europi, održat će se na Zagrebačkom Velesajmu 7. i 8. svibnja 2019. s više od 400 međunarodnih turističkih kupaca iz 30 zemalja svijeta, s ciljem da se upoznaju i posluju s regionalnim turističkim profesionalcima, uključujući i hrvatske, kojih će na sajmu među svim zemljama biti najviše.

Cilj je, kako ističe Buchanan, kupcima iz svijeta i pokazati što Hrvatska i srednja Europa nude i mogu u turizmu sada, ali i potencijale za budućnost, u čemu važnu ulogu ima raznolikost prirodnih ljepota i resursa. što uz infrastrukturu i porast kvalitete ponude u zadnjih nekoliko godina stvara i nove poslovne prilike kojima pružatelji usluga mogu ostvariti i novu dobit.

Stoga su se projektu već pridružile brojne lokalne i međunarodne turističke tvrtke i institucije, poput Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), Croatia Airlinesa, Turkish Airlinesa, turističkih zajednica Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, rastuće hrvatske turističke tvrtke i drugi.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay