Tržište automobila nikako da se unormali! Polovni su nikad skuplji, a neki postižu čak i veću cijenu od novih. Doznajemo zašto je tome tako i je li dobar trenutak za kupnju – ali i prodaju – novog ili starog automobila

Ni veliki budžeti ne mogu riješiti probleme na tržištu, jer novih automobila jednostavno nema. S druge strane, kod rabljenih automobila rastu kilometri, ali i cijena.

“Čovjek ga je vozio godinu dana, i nakon godinu dana cijena tog novog vozila je porasla, a mi smo kao otkupnu vrijednost čovjeku nakon godinu dana dali identičnu vrijednost koju je on za njega platio dakle 150 tisuća kuna. To je primjer kako je čovjek vozio auto godinu dana, i nakon godinu dana dobio novce natrag”, govori direktor salona rabljenih vozila Ivan Pehar.

U automobilskoj industriji nepisano je pravilo da trgovac, ako se vozilo ne proda za 90 dana automobilu treba sniziti cijenu.

“Sve te stvari će se stabilizirati, ali bojim se da zbog ovako visoke inflacije da cijene nikada neće značajnije pasti. Očekujemo trend, ne smanjenja, nego ujednačavanje cijena između novih i rabljenih vozila”, kazao je predstojnik Zavoda za prometno-tehnička vještačenja pri Fakultetu prometnih znanosti Goran Zovak.

Važna vijest za sve one koji su u potrazi na novim vozilom – na stare cijene možete zaboraviti.

Cijeli članak možete pročitati na: kaportal.net.hr

Foto: Pixabay