U nastojanjima da se zaustavi širenja koronavirusa u svijetu, sve više zaposlenika radi od kuće, pa raste potražnja za prijenosnim računalima i mrežnom periferijom, kao i komponentama duž lanca opskrbe, poput čipova, dok kompanije žure stvoriti virtualne urede.

Mnoge tvrtke smanjile su prognoze zarade, očekujući pad potražnje potrošača i usporavanje gospodarstva, no rad maloprodajnih trgovaca elektronikom i proizvođača čipova nagovještava korist od promjene načina rada.

Proteklih tjedana vlade i kompanije diljem svijeta savjetuju ljude da ostanu sigurni u vlastitim domovima. Južnokorejski proizvođač memorijskih čipova Samsung Electronics u ponedjeljak je priopćio kako je u otprilike istom tom razdoblju zabilježio 20-postotni skok izvoza poluvodiča.

„S obzirom na sve veći broj ljudi koji rade i uče od doma tijekom epidemije, sve je veća potražanja za internetskim uslugama, što znači da podatkovni centri trebaju veće cijevi za izdržavanje prometa“, rekao je analitičar tvrtke Cape Investment&Securities Park Sung-soon.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay