Svaki zaposlenik, svakog radnog dana, donosi odluku hoće li na poslu obaviti minimalno koliko mora ili je spreman uložiti više energije i truda u svoj rad. Ova dilema sve je češća u posljednje vrijeme od kada je sve više zaposlenika koji odbacuju ideju da bi posao trebao biti središnji fokus njihova života.

Općenito, svijet rada je doživio drastičnu promjenu od pandemije, a promjena kulture na radnom mjestu u posljednje je dvije godine rezultirala pojavom raznih novih trendova. Tako društvenim mrežama trenutno dominira trend pod nazivom quiet quitting koji zagovara promjenu odnosa prema poslu.

Fenomen koji bismo mogli prevesti kao ‘tiho odustajanje‘, unatoč nazivu, zapravo nema nikakve veze s davanjem otkaza na poslu, već se odnosi na to da zaposlenici rade samo ono što moraju i ništa dodatno.

– Svake godine pojavi se jedna buzz riječ ili fraza za kompletnu industriju. Pored već popularne riječi 2022. godine purpose, fraza quiet quitting se sve češće spominje i na području cijele Jugoistočne Europe. Iako riječi sugeriraju da bi se moglo raditi o podnošenju ostavke ili napuštanju radnoga mjesta bez da to najavite nadređenima, ona zapravo podrazumijeva odbijanje hustle kulture. Odnosno, podrazumijeva rad samo do granica onoga što zahtijeva opis radnoga mjesta, bez prekovremenih sati, bez odgovaranja na pozive i mailove vikendom i bez, do sada, ustaljene kulture razmišljanja o poslu 24/7 – navodi Haris Kadenić, direktor marketinga Manpower SEE regije.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay