UHrvatskoj je sve više dostupnih digitalnih novčanika koji korisnicima omogućuju jednostavno i sigurno plaćanje putem mobilnih uređaja, ističe za ICTbusiness.info Igor Gržalja, predsjednik uprave ASEE Hrvatska.  

Prema njegovim riječima ovi digitalni novčanici imaju različite funkcionalnosti, uključujući mogućnost pohrane kreditnih kartica, plaćanja računa, prijenosa novca i druge a uz to u regiji, stanje mobilnih plaćanja također doživljava značajan rast.

Sigurnost u mobilnim aplikacijama je iznimno bitna jer današnji vektori napada mogu biti svakojaki i neophodno je da se prilikom razvoja samih aplikacija velika važnost stavi na sigurnost, pojašnjava Gržalja.

Mobilna plaćanja u svijetu rastu rapidnom brzinom kao i pojava novih digitalnih novčanika. Kakvo je stanje u Hrvatskoj i regiji? 

U posljednjih nekoliko godina, mobilna plaćanja doživjela su značajan rast širom svijeta, a Hrvatska i regija nisu iznimka. U Hrvatskoj su mobilna plaćanja postala sve popularnija. Mnogi trgovci i prodajna mjesta u Hrvatskoj sada prihvaćaju mobilna plaćanja poput ApplePay, GooglePay i sl. Uočavamo i značajan porast kupovine putem mobilnih telefona, što je omogućilo ljudima da jednostavno i brzo obavljaju transakcije, bez potrebe za nošenjem gotovine ili kartica.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay