Tradicija je out, a digitalizacija je in i polako postaje jedini razuman način poslovanja u tvrtkama svih sektora. Opširna DHL-ova studija „Ultimate B2B E-commerce Guide: Tradition is out. Digital is in“ donijela je neke veoma važne rezultate i smjernice te razotkrila iznenađujuće trendove vezane za uspješno poslovanje u prvom stoljeću.

Ovaj White Paper iznio je nekoliko činjenica potkrepljenih istraživanjima i opsežnom analizom te uistinu može pomoći svakom poslodavcu da prepozna važnost procesnog streamlininga i agilnog poslovanja, dvaju buzz termina koji već neko vrijeme ne silaze s agenda poslovnih konferencija širom svijeta gdje se promiču nove ideje i koncepti.

Studija predviđa snažan rast B2B E trgovine u narednim godinama: do 2025. godine 80 posto svih B2B prodajnih interakcija odvijat će se digitalno. Utjecaj pandemije Covid-19 na tempo digitalizacije i kupovno ponašanje tehnološki naprednih milenijalaca, koji su danas donositelji B2B odluka, glavni su pokretači globalnog rasta e-trgovine. Ono što se predviđa za budućnost B2B sektora, već je bilo vidljivo u značajnom porastu B2C e-trgovine tijekom posljednjih godina, gdje je DHL Express zabilježio visoke stope rasta, posebno u doba praznika i mega kupovine tijekom Black Fridayja i Cyber Mondayja koji su postali ključan dio e-commercea. Ukupni volumeni B2C E-trgovine unutar DHL Express mreže su bili uvećani  za približno 40 posto u 2020. u odnosu na godinu prije.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay