Na odmoru u inozemstvu 69 posto građana Hrvatske plaćat će karticom, mobitelom ili pametnim satom, a tijekom odmora gotovo 40 posto ih planira potrošiti između 200 i 600 eura po osobi. Hrvati koji planiraju putovanje u inozemstvo, njih 78 posto, platili su svoje putovanje putem turističke agencije i to putem online kanala, odnosno interneta.

Ovo su rezultati Studije o namjerama putovanja i plaćanja 2023. koju je objavila Visa, a koja je provedena na osam tržišta srednje i istočne Europe, uključujući i Hrvatsku.

„Visa neprestano uvodi inovacije kako bi nove metode i kanale plaćanja učinila boljim i pristupačnijim. Osim putem tradicionalnih kartica, Visa omogućuje sigurno plaćanje digitalnim uređajima kao što su pametni telefoni i pametni satovi. Digitalna plaćanja najpopularnija su metoda plaćanja među turistima iz svih ispitanih zemalja srednje i istočne Europe, a više od tri četvrtine njih namjerava na ovaj način plaćati tijekom odmora u inozemstvu.

Hrvatska je dio tog trenda, pa 69 posto građana Hrvatske koji odlaze u inozemstvo tijekom odmora namjerava plaćati karticom, pametnim telefonom ili pametnim satom“, tvrde u kompaniji.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay