Poznati analitičar koji je jako dobro upoznat sa situacijom u Appleu tvrdi kako je potražnja za jeftinijim modelima iPhonea ispod očekivanja.

Službeni početak prodaje tri nova modela Appleovih telefona počinje sutra, no ovi se uređaji još od prošlog tjedna mogu prednaručiti. Tradicionalno potražnja za novim generacijama iPhonea uvijek je bila velika, a ove će godine u posebnom fokusu biti model iPhone 14 Plus. Riječ je o većoj verziji klasičnog iPhonea i uređaju koji je zamijenio iPhone mini te od kojeg u Appleu imaju velika očekivanja.

No ako ćemo suditi prema prvim informacijama o prednarudžbama, čini se kako bi Apple ta očekivanja trebao smanjiti. Službeno nema nikakvih informacija o prednarudžbama, no zato je poznati analitičar Ming-Chi Kuo na svom blogu na platformi Medium napisao kako prve informacije o prednarudžbama iPhonea 14 i 14 Plus upućuju na slabiju potražnju od one koje su očekivali u kompaniji.

Među inim, Kuo je uzeo u obzir i podatke o dostupnosti i vremenu isporuke novih modela telefona. Ti podaci ukazuju na slabije prednarudžbe u odnosu na iPhone 13 mini te da je procijenjeno vrijeme isporuke iPhonea 14 i 14 Plus kraće u odnosu na prošlogodišnje modele. Također, na dan prodaje očekuje se da će oba ova modela biti dostupna u trgovinama i moći će se kupiti bez čekanja. Appleova strategija segmentacije novih modela, komentirao je Kuo na blogu, za sada se pokazuje kao neuspjeh.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr