Izniman interes investitora potkrepljuju i činjenicom da je knjiga upisa zatvorena unutar jednog dana s ukupnom potražnjom od strane 226 investitora na razini od oko 3,38 milijardi eura.

Republika Hrvatska izdala je 1,275 milijardi eura vrijedne obveznice, dospijeća 2030. godine, uz prinos od 2,953 posto i kupon od 2,75 posto, što je najpovoljnije do sada, objavilo je Ministarstvo financija, koje je najavilo da će se ta sredstva koristiti za otplatu i refinanciranje dugova cestarskog sektora.

“Republika Hrvatska je danas izdala 1,275 milijardi eura vrijedne obveznice dospijeća 2030. godine, uz prinos od 2,953 posto i kupon od 2,75 posto, što je dosad najpovoljnije, a ujedno i izdanje najdulje ročnosti realizirano na međunarodnim tržištima kapitala”, navodi se u priopćenju Ministarstva. Vodeći agenti izdanja su Banca IMI/Privredna banka Zagreb, Barclays i J.P. Morgan.

“Ministarstvo financija je strateškim odabirom povoljnog trenutka izdanja, a s obzirom na nedavne objave podataka o rastu BDP-a i smanjenju javnog duga, u uvjetima povoljnih tržišnih kretanja, iznimno uspješno realiziralo transakciju izdanja euroobveznica”, ističu iz resora financija. Izniman interes investitora potkrepljuju i činjenicom da je knjiga upisa zatvorena unutar jednog dana s ukupnom potražnjom od strane 226 investitora na razini od oko 3,38 milijardi eura.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr