Ribari trebaju biti stalno i aktivno uključeni u izradi proglašenja zaštićenih područja na moru

U šibenskom Solarisu održani su od 26. do 28. studenoga 26. Susreti ribara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, a domaćin ovogodišnjeg događanja je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije.

Ovogodišnje tradicionalno okupljanje ribara iz cijele Hrvatske otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u nazočnosti župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića, gradonačelnika Šibenika Željka Burića te brojnih predstavnika državnih i znanstvenih institucija, ukupno više od 200 različitih dionika važnih za hrvatsko ribarstvo.

Ovogodišnji zaključci su, na kraju zaključuju u HOK-u, da ribari trebaju biti stalno i aktivno uključeni u izradi proglašenja zaštićenih područja na moru; da je radnike u ribarstvu potrebno smatrati deficitarnom radnom snagom zbog lakšeg zapošljavanja strane radne snage; da se pomorski dodatak treba povećati s 33 eura na 53 eura; da je potrebno u sportski i rekreacijski ribolov uvesti obavezu slanje podataka zbog praćenja stanja stokova te da je potrebna brža obrada zahtjeva za državnu potporu za štete na uzgajalištima dagnji te nastavak aktivnosti na utvrđivanju štete na uzgajalištima kamenica.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay