Može li Rijeka doživjeti transformaciju iz tranzitne luke u elitno turističko odredište i s novom marinom ne samo snažno pozicionirati na nautičkoj karti svijeta, već gradu dati novu vizuru, a Kvarneru bogatiju turističku ponudu? Ta je vizija sve bliža stvarnosti, što je potvrđeno početkom lipnja kada je žiteljima ‘grada koji teče’ vrata prvi put otvorila ACI marina Rijeka u luci Porto Baroš. Hrvatska njome dobiva najluksuzniju i tehnološki najnapredniju marinu na Mediteranu, otvorenu i za nautičare i za građane

Projekt je to tvrtke ACI-GITONE, u sklopu koje su snage udružili najveći lanac marina na Mediteranu – ACI – koji sa svoje 22 marine pokriva oko trećinu hrvatskog nautičkog tržište, te tvrtka GITONE Kvarner, regionalni predvodnik u ugostiteljskim djelatnostima.

Tvrtki je ugovor o koncesiji početkom lipnja uručio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, čime je i službeno započela realizacija projekta izgradnje buduće ACI marine Rijeka, kojim se mijenja vizura grada i turistička ponuda Kvarnera, uz prilike za nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay