U sljedeće tri godine ovdje će biti izgrađen 200 milijuna eura vrijedan kampus naše probitačne, svjetski poznate tehnološke tvrtke.

Kako doznajemo, zahvat je planiran kao “jedinstvena cjelina unutar koje se nalazi više funkcionalnih međusobno povezanih cjelina koje mogu funkcionirati samostalno“, no na površini od 19,8 hektara će se graditi proizvodni pogoni i ispitni laboratoriji, istraživački i razvojni centar, informacijski, prezentacijski i edukacijski kompleks za posjetitelje i korisnike s komplementarnim sadržajima, uredi, trgovine, restorani….

Najzanimljivije stvari s automobilističkog gledišta, međutim, događat će se u proizvodnom pogonu koji će se na zapadnom dijelu zemljišta prostirati na čak 70.000 m2.

Tu će se, naime, nalaziti odjel za obradu i pripremu materijala, ali i oni za proizvodnju kompozitnih materijala, tapeciranje, lakiranje, izradu ožičenja te za sastavljanje i servis vozila i komponenti. Da u Rimac Automobilima namjeravaju ozbiljno povećati proizvodnju pokazuju i procjene godišnje potrošnje materijala navedene u Elaboratu. Predviđeno je tako da će odjel za proizvodnju kompozitnih materijala godišnje obraditi preko 35 tona karbonske tkanine, dok će se u postrojenju za proizvodnju automobila dnevno trošiti 50 tona obojenih metala, 25,8 tona plastike…

No, kako će naglasak biti na velikoserijskoj proizvodnji baterija, baš kako je već najavio i sam Mate Rimac, pokazuje što se godišnje pri proizvodnji baterijskih paketa za električna i hibridna vozila planira utrošiti nestvarnih 26.000 tona ćelija, 1000 tona željeza, 1450 tona raznih elektroničkih komponenti, 132 tone ljepila…

Izgradnjom kampusa Rimac Automobili riješit će jedan od svojih najvećih problema – nedostatak prostora. Broj zaposlenika u nekoliko godina porastao je na gotovo 1000, pa je dobra vijest da će ih kampus moći primiti čak 2200.

Cijeli članak, foto i video možete pronaći na:

Foto: Rimac Automobili