OBJAVLJENI su poslovni rezultati Rimac Grupe za 2021. na financijskom servisu Poslovna Hrvatska. U toj godini je zabilježen gubitak od 540 milijuna kuna i blagi pad prihoda s 260 milijuna kuna na 255.6 milijuna kuna.

Razlozi za to, poručilu iz Rimac Grupe za Index, su provođenje internog restrukturiranja, preuzimanje Bugattija, veliko širenje poslovanja i ulaganja u projekte.

Što kažu u Rimac Grupi?

“Od početka 2021. godine provedeno je interno restrukturiranje Rimac Group d.o.o. (do 1.3.2022. poznate kao Rimac Automobili d.o.o.) izdvajanjem technology i hypercar poslovnih cjelina u zasebne pravne entitete (Rimac Technology d.o.o. i Bugatti Rimac d.o.o.), uspješno je zaključena Bugatti transakcija, zaposleno je preko 700 novih zaposlenika, započeta je izgradnja Rimac Campusa, renoviran je i useljen novi proizvodni pogon u Jankomiru, prikupljeno je 700 milijuna eura investicija te je završen razvoj i homologacija Nevere”, odgovorili su nam iz Rimac Grupe na upit o poslovnim rezultatima 2021.

Sve gubitke pokrivaju investitori

Iz Rimac Grupe objašnjavaju da nema nikakvih problema u poslovanju, nego je gubitak rezultat primarno širenja poslovanja, investiranja i razvoja. Dapače, tvrde da sve gubitke pokrivaju investitori, koji su očito upoznati s planovima i troškovima razvoja kompanije.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Rimac automobili