ROVINJ, 19. svibnja 2017. (Hina) – Rovinj je od petka do nedjelje domaćin 2. Rovinj Beach Polo turnira, koji je okupio šest natjecateljskih timova sa sudionicima iz više zemalja svijeta, kao i brojne strane i domaće turiste od kojih organizator, tvrtka Maistra za vikend očekuje oko šest tisuća noćenja.

Utakmice pola igrat će se od petka do nedjelje na pješčanom terenu rovinjske plaže Porton Biondi, gdje je uređena Polo arena te sve potrebno za natjecatelje i njihovih 60-ak konja, a ove godine otvorena je i za publiku koja uz ulaznicu može pratiti turnir.

“Kako je ovo ipak ekskluzivni događaj i nije namjera da bude otvoren za previše publike, očekujemo nešto više od 200 gledatelja. Takav je turnir i dio naše strategije i usmjerenosti ka organizaciji vrhunskih i prestižnih ‘evenata’ koji i Maistri, Rovinju i Istri donose dodanu vrijednost i profitabilnost”, naglasio je na konferenciji za medije u petak uoči poslijepodnevnog početka turnira direktor marketinga Maistre David Flam.

Naglasio je i da je turnir izvrsno popunio Maistrine hotele, pogotovo Lone i Monte Mulini, a dobrom prometu se nadaju i u rovinjskim restoranima.

“Maistra jako puno ulaže u vrhunsku ponudu objekata i usluge, do 2020. naša ulaganja će dosegnuti pet milijardi kuna, a ispravnost toga već nam potvrđuju 40-postotni porast prihoda po smještajnoj jedinici u luksuznim hotelima u zadnjih nekoliko godina”, rekao je Flam.

Važnost polo turnira za Rovinj ističe i zamjenik rovinjskog gradonačelnika Marino Budičin. U Rovinju postoji velika suradnja javnog i privatnog sektora u razvoju turizma i gospodarstva, što pokazuju i njihovi odlični rezultati, naglasio je.

Predsjednik organizacijskog odbora turnira Uwe Zimmermann ocijenio je da je ove godine organizacija u Rovinju još bolja nego lani i istaknuo kako je u planu da se taj turnir i dalje održava u Rovinju jer su u takvim dogovorima s Maistrom.

“Planiramo tu dolaziti još dugo godina, uvjeti su nam odlični, sve je dobro, sviđa nam se. Svi smo jako pozitivni, s nama su i naše obitelji, a vjerujemo da dolazak polo timova i vrhunskih igrača i sudaca iz Brazila, Švicarske, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja pridonose i promociji Hrvatske u svijetu, pogotovo među polo publikom koja je uvijek zainteresirana za vrhunske pa i skuplje objekte i sadržaje”, kazao je Zimmermann.

Turniri pola igraju se po cijelom svijetu, turnir u Rovinju je, kako kaže, jedinstven jer je na puno manjem terenu i na pijesku, što pridonosi atraktivnosti i boljem viđenju vještina igrača.

Za subotu je najavio paradu s konjima na rivi u Rovinju kao pozdrav stanovnicima i turistima, ali i brojne zabavne sadržaje pa će tako u subotu koncert održati Tony Hadley, bivši vokal grupe Spandau Ballet.

Sve završava u nedjelju poslijepodne podjelom nagrada pobjednicima turnira, u čemu sudjeluju i brojni prestižni svjetski brendovi, poput Bentleya, Tag Heuera i drugi.

(Hina)