Sberbank će se žaliti na odluku suda u Londonu, koji je priznao zakon o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, odgovorili su u četvrtak iz ruske Sberbank na upit Hine, a iz te su banke u priopćenju najavili i žalbu na odluku izvanrednog povjerenika kojom je osporeno potraživanje te banke prema Agrokoru i njegovim ovisnim društvima.

»Sberbank će se žaliti na odluku suda. Današnju odluku suda u Londonu nećemo komentirati«, kratko su odgovorili iz press službe ruske Sberbanke na upite Hine kako komentiraju odluku suda u Londonu te činjenicu da izvanredna uprava Agrokora osporava potraživanja te banke za koja su pokrenuti sudski postupci.
Iz Sberbanka su se potom oglasili i priopćenjem u kojem ističu da je ta banka »neugodno iznenađena objavom izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka po kojoj je Sberbanci osporeno potraživanje«.

Nesporno je i javno poznato da Sberbank ima potraživanje prema Agrokoru te povezanim i ovisnim društvima, o čemu je i sam izvanredni povjerenik nebrojeno puta govorio u medijima tijekom proteklih sedam mjeseci, navode iz te banke.
Ističu i kako je Sberbank »prijavila svoje potraživanje na zakonom propisan način, s dokumentacijom kojom dokazuje osnovanost i visinu svog potraživanja«.
»Svi, pa tako i Sberbank, imaju pravo poduzimati sve pravno dopuštene mjere, pred bilo kojom jurisdikcijom, bilo u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, za zaštitu svojih legitimnih interesa. Nitko, samo zbog te činjenice, ne smije biti diskriminiran niti, temeljem navedenog, smije ili može uskratiti priznavanje tražbine«, navodi se u priopćenju.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr