Načini zarade na kriptovalutama

  1. TrgovanjeNajlakši je i najčešći način ostvarenja zarade na kriptovalutama za prosječnoga građanina trgovanje njima, dakle kupiti ih po nižoj cijeni i prodati po višoj, no evo još nekoliko načina na koje se mogu nabaviti:
  2. Ulaganje u ICO(initial coin ofering– početna ponuda za valutu) Ulaganje u nove kriptovalute koje pokušavaju ući na tržište prije nego što se mogu razmijeniti na popularnim burzama. Tada se obično nude niža cijena i dodatni besplatni novčići za rani ulazak u projekt i preuzimanje rizika. Vaš je posao istražiti i odlučiti u koje je dobro investirati.
  3. Opcija​ saving/stackingNeke kriptovalute možete držati ‘zaključane’ u novčanicima (wallets) ili na burzama. Čuvajući ih ondje neko vrijeme, ostvarujete pasivan prinos.
  4. defi yield farmingProjekti decentraliziranog financiranja (DeFi) dolaze sa sustavom nagrađivanja koji nalikuje na tržište obveznica. Metoda je dobivanja nagrada zaključavanjem kriptovaluta. Kad zaključavate svoja sredstva i dodjeljujete likvidnost DeFi tokenu, dobit ćete nagrade i kamate. Ovisno o projektu, osim prinosa možete dobiti dodatne tokene.
  5. airdrops Kad se uvede nova valuta ili pusti nova serija valuta kako bi se dobio zamah i interes, mnoge tvrtke isprobavaju Airdrops. To je slučaj u kojem tim za razvoj kriptovaluta svoj novčić zajednici distribuira besplatno ili u zamjenu za male zadatke poput preuzimanja njegova softvera, matičnog novčanika ili registracije za ICO (initial coin ofering).
  6. gaming Sve što trebate jest igrati igre na pametnom telefonu, bit ćete nagrađeni kriptovalutom.
  7. microtask Neke mrežne stranice omogućuju korisnicima isplatu nagrade u kriptovalutama za izvršavanje nekih zadataka, primjerice pisanje članaka i uređivanje sadržaja.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay