Dugo se već upozorava na prenisko porezno opterećenje apartmana. Jesu li privatni iznajmljivači povlašteni zbog nižeg poreznog opterećenja? U Novom danu  na N1 televiziji razgovarali su s Mirkom Bulićem, predsjednikom Hrvatske zajednice udruga obiteljskog smještaja.

“Govorim o onima kojima je iznajmljivanje dodatni prihod za život. Njima je svaki sljedeći namet opterećenje. Neće moći ulagati niti pratiti standard. Pritišćemo iznajmljivače da se odjave. Ne radi se o nekoj profitabilnosti, vidimo da su promjene počeli Split pa Dubrovnik pa Zagreb i to će biti domino efekt da gradovi popune prihod. Bit će problema”, kaže Bulić.

“Mislim da je velika greška što se dozvolilo da se u stambenim zgradama iznajmljuju privatne sobe i stanovi. Tu postoji kućni red, ali se ne poštuje. Gosti su došli odmarati i uživati, a ugrožavaju stanovništvo, piju, pjevaju i rade buku”, rekao je.

Nije siguran kako točno regulirati ovaj problem. Obiteljski smještaj smatra “vrućim krumpirom” gdje je ugroženo domicilno stanovništvo. “Bit će suza”, zaključio je.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay