Celsius najavio kako neće tako skoro obnoviti isplatu depozita klijentima.

Kripto banka Celsius koja je prošloga tjedna potresla tržište kriptovaluta viješću da je obustavila isplatu depozita klijentima sada je upozorila da će “trebati vremena” za stabilizaciju i normalizaciju poslovanja s obzirom da se kompanije širom sektora suočavaju s povećanim financijskim pritiscima uslijed rasprodaje kriptovaluta.

Pad ispod 20.000 dolara
Kako navodi Financial Times, upozorenje ove kriptobanke došlo je nakon što je serija šokantnih događaja na tržištu povukla cijenu prema dolje. Vrijednost bitcoina, najveće kriptovalute po kapitalizaciji, tijekom vikenda pala je ispod 20.000 dolara, prvi put od studenog 2020. godine.

Tonu i ostali
Još jedan kripto igrač iz Hong Konga, burza kriptovaluta Hoo jučer je najavila da obustavlja transakcije nakon što je povlačenje klijenata doseglo tolike razmjere da je u opasnosti kapital kompanije.

Posljednja događanja na kriptotržištu snizila su njegovu vrijednost za dva bilijuna dolara. Iznenadni pad tržišne kapitalizacije kriptovaluta čak je potaknuo pitanja bi li to moglo poslužiti kao okidač za širu ekonomsku krizu u SAD-u.

Međutim, ekonomski i financijski analitičari istaknuli su za CNBC kako nema razloga za takvu brigu jer kriptovalute nisu vezane za dug.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay