ŠIBENIK, 25. svibnja 2017. (Hina) – Šibensko-kninska županija će zajedno s još tri dalmatinske županije u iduće četiri godine sufinancirati projekt “Zaštita dalmatinskog meda” čiji je nositelj Udruga pčelara Dalmacije, a cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta dalmatinskog meda.

Ugovor o sufinanciranju u četvrtak su potpisali šibensko-kninski župan Goran Pauk i predsjednik Udruge pčelara Dalmacije Ivan Mravak.

Cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta meda pod zajedničkim imenom Dalmatinski med. To je naš izvorni proizvod i moramo ga učiniti prepoznatljivim i zaštiti ga kako bismo podigli njegovu tržišnu vrijednost, kazao je Pauk.

Četiri županije – uz Šibensko-kninsku i Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska, tijekom četiri godine sufinancirat će projekt s ukupno 600 tisuća kuna, a svaka će godišnje izdvajati 37.500 kuna kako bi se obavile analize i procedure za dobivanje zaštite izvornosti sedam vrsta meda dalmatinskog meda.

“Realizacijom ovog projekta dobit ćemo zaštićeni proizvod, a potrošači će biti sigurni da su dobili izvorni dalmatinski med i znat će što konzumiraju”,  rekao je Ivan Mravak.

(Hina)