Siemens Energy tvrtka je posvećena proizvodnji održive, pristupačne i pouzdane energije. Naglasak u proizvodnji je na korištenju inovativnih tehnologija, a da takav način rada ne prolazi nezamjećeno, govori i činjenica da im se u toj misiji pridružio proizvođač sportskih automobila Porsche i niz međunarodnih tvrtki. Siemens Energy trenutno razvija i provodi pilot projekt u Čileu, za koji se očekuje da će dobiti prvo integrirano, komercijalno postrojenje u industriji za proizvodnju sintetičkih klimatski neutralnih goriva.

Kao dio njemačke nacionalne strategije za vodik, za podršku projektu, Siemens Energy dobit će iznos od oko 8 milijuna eura od Saveznog ministarstva za ekonomska pitanja i energiju.


U pilot fazi koja će trajati do 2022. proizvest će se oko 130.000 litara e-goriva. U dvije daljnje faze kapacitet će se tada povećati na oko 55 milijuna litara e-goriva godišnje do 2024. i oko 550 milijuna litara e-goriva do 2026. Porsche će biti primarni kupac zelenog goriva. Ostali partneri u projektu su energetska tvrtka AME, naftna tvrtka ENAP iz Čilea i talijanska energetska tvrtka Enel

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay