U partnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Romskom organizacijom mladih Hrvatske i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanjem tvrtka ManpowerGroup Hrvatska pokrenula je projekt Skills Power ili Moć Vještina.

Ovaj projekt čiji je glavni cilj približiti proces upskillinga ili usavršavanja većem krugu potrebitih dionika tržišta rada, fokusira se na unapređenje jezične, matematičke i digitalne pismenosti kao i olakšavanje samog procesa učenja. Edukacija niskokvalificiranih osoba i podizanje razine njihovih kvalifikacija novim tehnologijama, bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili financijski neaktivni, važno je radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada te profesionalnog unapređenja.

Unutar projekta Skills Power pokrenut će se prva nacionalna platforma za unapređivanje kvalifikacija koja uključuje, okuplja i udružuje sve sektore – javni, privatni i civilni kao i resurse, znanja, stručnosti i praktična znanja svih uključenih partnera s ciljem rješavanja problema niske razine stručnog usavršavanja u Republici Hrvatskoj.

Uz to, kontinuirani stručni dijalog i informiranje javnosti uključuje nekoliko događanja od kojih je prvo u najavi Virtual Skills hackathona koji će se održati od 14. do 16. lipnja u Inkubatoru Pismo 2 u Novskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay