Četiri gradonačelnika i načelnika s otoka Hvara uputila su zahtjev Jadroliniji i Agenciji za obalni linijski promet da odustane od ljetnog cjenika za obalni linijski promet, a koji bi trebao stupiti na snagu ovog vikenda i njime bi trajektni promet poskupio za dvadesetak posto. Zahtjevu se priključila udruga Otočni sabor, ali i gradonačelnica Supetra Ivana Marković te niz drugih otočana

‘Obitelji s automobilom i dvoje djece dolazak i odlazak s otoka Hvara košta preko tisuću kuna, a za taj novac negdje na kopnu može se platiti nekoliko dana smještaja. Tražimo da se cijene zadrže barem na razini zimskih kako bi se omogućilo koliko-toliko normalno odvijanje turističke sezone’, kazao je za tportal načelnik Jelse na Hvaru Nikša Peronja.

‘Dolazak i odlazak kao dva noćenja na kopnu’

‘Ova stavka posebno je važna za kampere i goste u privatnom smještaju, a ni jedni ni drugi nisu otkazivali svoje dolaske u srpnju i kolovozu, što znači da će ove vrste smještaja raditi dobro zahvaljujući turistima mahom iz srednje Europe i bližeg susjedstva. Nema smisla ubiti turizam zbog prijevoza na otok’, kazao nam je Peronja.

‘Ove godine bit će borba za svakog gosta, a dolazak i odlazak jedne četveročlane obitelji na otok košta kao najmanje dva noćenja na kopnu’, upozorava Supetarska gradonačelnica Ivana Marković .

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay