Slovenski zračni prijevoznik Adria Airways (AA) objavio je u utorak ujutro da “privremeno” prekida sve svoje letove iz baza u Ljubljani, Prištini i Tirani te iz njih za danas i sutra obustavlja sve predviđene letove, a slovenski mediji nagađaju da se nalazi pred stečajem zbog gubitaka i lošeg poslovanja. 

“Odluku smo donijeli zbog trenutno neosiguranog pristupa svježem novcu koji  nam je potreban za daljnje zračne operacije”, navedeno je u priopćenju kompanije sa skoro 600 zaposlenih.

Uprava zračnog prijevoznika, kojega je  2016. kupio njemački fond 4K Invest, navodno rješenje traži u pregovorima o prodaji tvrtke potencijalnom strateškom partneru Falko, vlasniku irskog prijevoznika CityJet, no poslovno i financijsko stanje Adrije je loše i alarmantno pa bi u roku kojeg tjedna moglo završiti u stečaju, tvrde u utorak slovenski mediji.

Kako neslužbeno navode, revizija poslovanja kompanije pokazala je da su njene bilance frizirane, da je nelikvidna od kraja prošle godine te da ima 40-ak milijuna eura gubitka i negativni kapital.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay